Hakuna Matata
Door: Ryanne Heijting
Blijf op de hoogte en volg Ryanne
05 Oktober 2007 | Ecuador, Quito
Mijn vrijwilligerswerk heb ik afgesloten met een afscheidsfeestje wat de kinderen georganiseerd hadden. De eigenaar van het centrum wilde iedereen graag bedanken voor hun donaties, dus bij deze!! De kinderen zijn heel blij met het speelgoed, de boeken, de matrassen enz!!!
Ik heb zelfs nog geld over om eventueel nog een ander kinderdagverblijf te helpen! Jullie horen nog wat er met het overige geld is gebeurd. Het waren drie leuke weken, waarin we (de organisatie en ik) hard hebben gewerkt om het personeel en de ouders van de kinderen voor te lichten en te helpen met de problemen die ze hebben.
Alles afgesloten, dus nu tijd om te reizen en om nog meer te genieten. Afgelopen zaterdag de vulkaan Pichincha beklommen! Ik dacht dat doe ik wel even, maar bij elke stap die ik zette moest ik weer op adem komen, aangezien de vulkaan op ongeveer 4200 meter hoog ligt...maar wat een prachtig uitzicht, het was de moeite echt wel waard.
Moe maar voldaan ´s avonds thuis gekomen, om vervolgens mijn tassen te pakken voor mijn reis naar de jungle...Zondagochtend om 8.00 uur vertrokken we voordat de hectiek van die dag kon beginnen, aangezien heel Ecuador verplicht moest stemmen voor een nieuw kabinet. Dat betekent dus dikke chaos in het verkeer, nog meer auto´s, nog meer hectiek, en vooral lange rijen mensen die moeten wachten totdat ze kunnen stemmen.
Het was een lange hobbelige reis, langs prachtige riviertjes maar ook langs gevaarlijke afgronden. Een paar keer begaf de bus het bijna, maar om 15.00 uur kwamen we dan toch aan in Chichico rumi, waar een indianenfamilie woont. Echt hele leuke vriendelijke mensen, ik voelde me er gelijk thuis. De organisatie helpt deze mensen met het opzetten van een museum, maar ook met een kruidentuin en het lesgeven aan basisschool kinderen. De vrijwilligers die het werk verrichten verblijven dan bij deze familie. Tijdens je verblijf bij deze familie ga je echt terug to the basics. De mensen douchen zich elke morgen in de ijskoude rivier....brrr.
Ik kwam er alleen maar voor de uitwisselingsweek, dus ik hoefde niet te werken, maar ze namen me mee op sleeptouw. En dat heb ik geweten!! We zouden even gaan wandelen, maar ondertussen was het een wandeling van 5 uur en had ik het daarna echt wel gehad!! Twee uur de berg op, bomen beklimmen, slingeren van de ene boom naar de andere en dan weer 2 uur naar beneden lopen, terug naar onze hangmatten, om ons eerst te ´wassen´in de rivier om vervolgens al om 20.00 uur uitgeput in bed te liggen. Er is anders toch niets te doen en je kunt maar beter het licht uit doen omdat anders de muggen hun weg nog beter kunnen vinden naar dat blijkbaar heel zoete bloed van ons. (Ze hebben me toch gestoken, ik heb denk ik wel meer dan 100 muggebeten..).
De tweede dag zijn we naar een super mooie waterval geweest en weer moesten we voor mijn gevoel ik weet niet hoe ver lopen, maar het was weer de moeite waard! Wat een heerlijk gevoel als je onder die waterval staat! Heen waren we deels gekomen met de bus en deels te voet. Terug maakten we echter gebruik van de rivier, aangezien de sterke stroming ons naar huis bracht! Twee uur hebben we erover gedaan om thuis te komen, dmv de stroming. Het was zo ontzettend koud water dat ik helemaal blauw was en dat het wel even duurde voordat ik weer warm was. Maar wat gaaf! Ging echt keihard!
´s Avonds nog een armband gemaakt en naar de plaatselijke kroeg geweest, waar alleen wij drieen aanwezig waren aangezien de mensen hier doordeweeks al om 20.00 uur op een oor liggen. We moesten er ook nog aan geloven om idianen kleren aan te trekken en vervolgens te dansen...
Al met al was het heel gaaf, maar vooral leuk om eens te zien hoe deze indianen leven. Gisteren rond 15.00 uur was ik weer terug in Quito en kon ik me weer heerlijk douchen.
Vandaag moest ik alweer vroeg op, want mijn gastgezin nam me mee naar Otavalo, de Indianenmarkt waar je echt vanalles kunt kopen. We zijn er net weer, was weer heel gezellig. Morgen ga ik mijn tassen weer inpakken omdat we zaterdag naar het strand gaan, we komen dinsdag of woensdag weer terug...we gaan met zijn viertjes, mijn gastouders, Monica en ik. Heb er zin in. En als ik weer terug kom van het strand, mag ik alweer bijna mijn koffers inpakken om weer naar Nederland te gaan....maar dat duurt nog eventjes...eerst nog even lekker vakantie vieren!!!Hakuna matata!!
Liefs ryanne
05 Oktober 2007 - 16:43
Ronald:
Ruilen????????? Alleen dat lekkere eten dat je elke dag naar binnen moet schuiven.
Het lijkt me daar een PARADISO.
Doedkjen in een rivier, mooi man. Heerlijk van temperatuur. Als ze aan mij vragen om daar te gaan "werken" dan ga ik direkt. Maar ja , jij doet het al voor mij. Ryanne suk6 en voor straks een behouden thuiskomst.
Groetjes Ronald.
P.S. Ronald is van Geke.
P.S. Geke is bekend in Schoonebeek.
Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. -
05 Oktober 2007 - 18:02
Oma Kr.:
Ryanne wat een leuke fotos meid
geweldig hoor ook nog gefeliciteerd met je vaders verjaardag het was wel weer gezellig ze zijn nu een weekeindje weg dat hebben ze van jullie gekregen
een leuk cadeau hoor
Jolanda en Roy komen Zondag weer terug
nu jij nog dan hebben wij ze weer in ons midden
een dikke zoen van ons
Opa en Oma. -
06 Oktober 2007 - 13:21
Celeste:
It´s a jungle out there!
or you are in for a scare!
be ware of the apes!
film it al on tapes!
meid tot snel!!!!!
maar nu nog even genieten!
-xxxxxxxxxx-
07 Oktober 2007 - 08:38
Harrie:
Ryanne, door jou kom ik er nu pas achter wat ik (wij) allemaal ooit eens heb gemist, vooral die heuveltraining lijkt me ontzettend leuk maar zwaar (en wij al moe zijn wanneer we 8 keer het viadukt over het stieltjeskanaal zijn overgekomen)
Kun je ook nog even regelen dat wij volgend
jaar in QUITO aan of andere loop kunnen
deelnemen.
Na je thuiskomst doen we alleen nog lange
duurlopen bij loopgroep, kun je ons fijn alles vertellen
BLIJF GENIETEN en tot gauw.
Vriendelijke Groeten Harrie -
07 Oktober 2007 - 16:33
Roelie:
He mazzelkont,
Fijn dat wij nu ook eindelijk kennis mochten maken met je vriendje.
De foto's zijn schitterend, ik zou best even met je willen ruilen. Of gewoon gezellig bij je willen zijn om samen te genieten van al het moois. Maar goed jij bent de mazzel kont en ik niet.
Als je jou zo hoor heb je straks een conditie waar je u tegen zegt. In ieder geval een waar ik niet aan kan tippen. Ik met mijn gekreupel, dat wordt voorlopig nog niets. Had graag volgende week een afstandje met je gelopen maar ben bang dat dit niet wat wordt.
Wij hebben dit weekend heerlijk genoten in Antwerpen, wel geen jungle maar even goed mooi. Heerlijk weer en een mooie binnenstad. Ik denk dat ons 5 sterren hotel wel te vergelijken was met jouw jungle ervaringen, ha,ha. Moch ik willen.
Nog een weekje en dan vlieg je ons weer tegemoet. Kun je na gaan hoe je ons hebt gemist. Wij jou wel, we zullen dan ook blij zijn als we jou weer eens even kunnen knuffelen.
He, trut, geniet er nog een heleboel kleine beetjes van dan horen we je verhalen volgende week maandag.
Ik hou van je als de hele wereld.
Liefs mam -
07 Oktober 2007 - 20:21
Marijke:
En zelfs vanuit Roemenie krijg je een reactie van mij!!!! Wat een belevenissen...jeeej! Vond vooral het pakje errug sexy...wie heeft je gedwongen?? haha! Wat gaat de tijd ontzettend snel he? Maarrr je gaat nog lekker van het strand genieten en natuurlijk van de tijd samen met je gastfamilie!! Heel veel heerlijke genietmomentjes nog de komende week!! Hele dikke knuffel Marijke -
07 Oktober 2007 - 20:22
Marijke:
Had ik trouwens gezegd, hoe ONTZETTEND GEWELDIG de foto's zijn! En wat stoer al die beesten...echt GE-WEL-DUG!! nogmaals een dikke kus -
08 Oktober 2007 - 07:46
Gerdien:
Wat beleef jij weer wat meid. Verukkelijk om te lezen, bijna net of ik zelf het mee beleef!! (bijna dan he hihihihih)En wat weer een praaaaaaaaachtige foto's. Nog veel vakantieplezier en bedankt dat jij ons zo goed op de hoogte houdt. Het wordt zeeeeeeeeeer gewaardeerd!!
kussie Gerdien -
08 Oktober 2007 - 07:51
Dorien:
he meid !
weer een leuk verhaal en foto's deze week,
hoe kan t ook anders ;)
vermaak je nog wat en dan hoor ik t wel als je er weer bent !
liefs dorien -
08 Oktober 2007 - 11:07
Reina:
Geweldig verhaal en foto's wederom. Dat indianenpak is een echte must-have!!!
geniet van de laatste week en kom veilig terug. x -
09 Oktober 2007 - 17:00
Dirk:
Nou Meissie,
Nog even en dan terug in onze armen, wat gaat de tijd toch vlug. De vakantie zit er al bijna op. Nog een lange vliegtocht naar Nederland en daar staat ze weer op Schiphol. We kijken er al naar uit, ook naar je verhalen uit dat verre Ecuador.
Tot maandag en veel liefs.
Papa -
10 Oktober 2007 - 16:20
Annemieke:
hey meid!
Wat zal voor jou de tijd vliegen zeg! Te gek wat je allemaal beleefd daar. trouwens: errug sexy die indianenoutfit!
nog heeeeel veel plezier meid!
dikke knuffel annemieke -
10 Oktober 2007 - 21:47
René Rasing:
Wat maak jij weer een prachtige reis zeg.
Je schrijft heerlijke verhalen en maakt prachtige foto's.
Veel plezier nog deze laatste dagen en tot in Schoonebeek. -
11 Oktober 2007 - 17:37
Jeanette M:
Wat een prachtige belevenissen weer, zeg.
Op elke foto kun je zien dat je intens geniet van alle dingen die je doet en beleeft.
Maar goed, het zit er bijna weer op.
Wat gaat dat snel he.
Geniet nog van de laatste dagen daar.
Ik wens je een goede terugreis en een leuke thuiskomst.
Je ouders kunnen met recht trots op je zijn.
Tot gauw!!
Liefs Jeanette -
12 Oktober 2007 - 17:01
Lisette:
Hoi hoi!!
Jemig, time flies.. je komt alweer bijna terug!!
Geniet nog even van de laatste dagen daar!
Groetjes Lisette. -
12 Oktober 2007 - 17:59
Margreet:
Hoi Ryanne,
een beetje laat want ik hoorde dat je al weer terug komt.Als ik het zo zie heb je het weer naar je zin gehad.
Denk je dat je in Holland weer kan wennen?
Een prettige trugreis gewenst en ik hoop je als je thuis bent weer een keer te spreken.
Groeten, Margreet